Hälsosamma drycker

november 25th, 2020

Att det är hälsosamt att dricka vatten vet nog de flesta om. Det rekommenderas att vi bör få i oss en och en halvliter vatten per dygn. Det gäller att vi regelbundet fyller på våra kroppar med vätska så vi inte torkar ut. Vi svettas och behöver fylla på depåerna regelbundet.

Det finns flera hälsosamma drycker som kan vara bra för oss. Matcha är en av dessa som vi tänkte skriva lite mer om i denna artikel.

Matcha är alltså ett pulver som gjorts på gröna teblad. Det kan drickas som te men det finns massor med olika användningsområden. I Japan så är det vad de kallar för de odödligas elixir och har druckits i 1000år. Det finns en massa olika hälsoeffekter som gör att vi löper mindre risk att bli sjuk. Det går att läsa mer om detta på nätet och även beställa produkten.

Även om det vanligtvis dricks som ett te så går det att använda i olika maträtter som smaksättare. Det kan även användas i bakverk och annan typ av matlagning. Det finmalda pulvret går utmärkt att lägga i grytor och annat för smaksättning. Det fungerar även att göra Latte med Matcha pulvret. Sök online på recept så får du se vad som kan göras med detta. Det finns massor med tips på recept som du kan prova och använda dig av.