Hitta rätt träning för dig

juni 17th, 2020

Är du sugen på att träna, men osäker på vilken typ av träning du ska satsa på? Det finns en mängd olika sporter och träningsmetoder att välja mellan och vilken du gillar är helt individuellt. Exempelvis Sats ger dig tips på olika träningsmetoder du kan välja beroende på dina preferenser. Några gillar känslan av att löpa utomhus i den friska luften, medan andra föredrar en lagsport där du tränar tillsammans med andra. Det är viktigt att du har kul när du tränar för att du ska orka fortsätta, ta därför god tid på dig att hitta ett alternativ som passar dig.

Fungerar träning hemifrån?

Känner du att du inte har tid nog att ta dig ut för träning, eller att det inte fungerar med schemalagd träning? Då kan du prova träna hemifrån. Om du har disciplin så fungerar det bra att träna hemma. Wellobe ger dig tips på övningar du kan göra hemma för att kunna träna när det passar dig. Det finns även träningsmaskiner du kan ha hemma för att träna, så som löpband, crosstrainer och motionscykel. Du kan få en bra träningsrutin hemma så länge du följer ditt träningsprogram. Börja lugnt och sätt upp realistiska mål för hur du vill utvecklas.

Prova på kampsport

Ett annat populärt träningssätt är kampsport, det finns flera olika att välja mellan. Du kan välja mellan bland annat karate, taekwondo och judo och det som kan behövas finns här. På jabb.se finns all kampsportsutrustning du kan behöva, så som dräkter, handskar och olika typer av kosttillskott. När du tränar kampsport får du inte bara träning, du lär dig också självförsvar och fördelarna är alltså många med den här typen av träning. Det viktigaste är att du hittar den träningsmetod som passar dig allra bäst och som du känner dig bekväm med. När träningen är rolig är det så mycket lättare att genomföra den.