Investera i viktminskningen

november 2nd, 2017

Det är en sak att börja med regelbunden träning och bättre kosthållning. Vi kan alla hitta motivationen och viljestyrkan att ta det första steget, men att sedan hålla uppe detta dag ut och dag in, det är där många fallerar. Så hur gör man då för att verkligen hålla uppe motivationen trots att det börjar bli jobbigt?

Ett viktigt steg mot att hålla igång trots hinder, besvär och motgångar är att verkligen investera sin tid i detta åtagande. Att bara ta n halvtimme om dagen och röra på sig lite och sedan släppa allt vad hälsa heter är inte en hållbar metod. Se istället till att verkligen gå in för alla delar av viktminskningen.

När det kommer till träningen bör man därför föra en träningsdagbok där man skriver ned hur länge man höll på med olika moment, hur många repetitioner man utförde, hur stora vikter man arbeta med och liknande.

Och när det då kommer till kosten är det väldigt smart att börja räkna kalorier. Detta låter en ha full koll på allt man stoppar i sig och man kommer att bli en mycket mer medveten konsument av alla livsmedel.

Man kan även se till att investera sina pengar i viktminskningen för att få motivation att faktiskt fortsätta med den. Genom att se till att köpa ordentlig utrustning som gör sitt jobb bra och kostar en slant kommer man att känna en större investering i projektet och vara mindre villig att låta dessa pengar gå till spillo.

Även om dessa effekter kan bli rent psykologiska trick är de inte mindre verkliga bara därför. Att hitta ett sätt som man kan övertala sig själv att fortsätta med något positivt är ju knappast en dålig idé. Den stora utmaningen ligger i att verkligen hitta det som fungerar bäst för en själv och hålla sig till detta.