Viktminskning genom fettsugning?

september 26th, 2016

Efter att ha testat allt, eller vill helt enkelt att de elaka kilon ska bort snabbt, kan man välja fettsugning. 

liposuction-fat-weight_362312648

Vi har alla en viss mängd fettceller, dessa försvinner inte när man går ned i vikt. Man får inte fler eller färre, de bara växer eller krymper. Med en fettsugning tar man bort fettceller och dessa kan inte återskapas av kroppen. Så klart kan man fortfarande gå upp i vikt, ens andra fettceller växer sig helt enkelt större. Men det är ett effektivt sätt att locka fram fina former och ta bort envisa fettdepåer. Det går inte punktförbränna fett så det kan vara så att kärlekshandtagen aldrig verkar försvinna, eller så fortsätter man ha ”gäddhäng” under armarna. Med fettsugning löser man problemet.

Det man måste vara medveten om är att fettsugning inte är ett botemedel. Det är inte heller ett sätt att gå ned fyrtio kilo över en natt. Man tar inte bort mer än 5 kilo eller så när man fettsuger. Fettsugning är alltså ingen bantningsmetod och trots var titel säger, ingen bra metod för viktminskning. Istället för man se det som man skulpterar kroppen på samma sätt som när man gör ett ansiktslyft eller använder fillers.

Idag är faktiskt fettsugning en av de allra vanligaste ingreppen som görs hos plastikkirurger och tekniken förfinas och utvecklas hela tiden. Mad dagens instrument kan man fettsuga i stort sett alla delar på sin kropp, från topp till tå, och få mycket bra resultat av detta. Kroppen kan skulptreras och man kan både lyfta fram kroppens naturliga former eller förminska dem. Allt efter tycke och smak men det är givetvis viktigt att även denna operation utförs på ett professionellt och korrekt sätt.

-belly-fat-man

De vanligaste ställen man fettsuger är mage, höfter, hals överarmar, (hos män även bröst), lår, vrister,  vader och knän. Genom att bland annat fettsuga halsen så kan man få en mer markerad käklinje och en vackrare kontur. Boka först en konsultation där du får träffa en plastikkirurg och berätta vad du vill förändra så kan kirurgen gå igenom vad det innebär och vad som kan göras, man måste kontrollera hudkvalitén och vilken mängd fett som man vill ta bort och självklart göra en hälsokontroll först för att undvika eventuella risker.

Efter en fettsugning kan man oftast åka hem dagen efter eller samma dag. Man får med sig en gördel som man ska ha över det opererade området: det skyddar och förbättrar slutresultatet. Man kan förvänta sig ta ledigt från jobbet i upp till en vecka, men man ska inte ligga på latsidan för det. För att resultatet ska bli bra är det viktigt att aktivera sig och träna som normalt. Få personer får problem eller mycket smärta av en sådant ingrepp. Det räcker att ta en Alvedon om man är öm.